Ansökan förskolan

Från och med 1 års ålder tills barnet ska börja förskoleklass kan barnet gå i förskolan.

Fyll i formuläret för att ansöka om plats för ditt barn i förskolan. Ansökan går iväg till ansvarig för förskolan, som skickar tillbaka en manuell bekräftelse inom några dagar.

Det går bra att ställa barnet i kö när som helst, vi rekommenderar dock att ansöka i god tid för att få en plats. Vårt huvudsakliga intag sker i mitten på augusti, vi har i mån av plats också möjlighet att ta in några barn under läsåret. Vid många sökande till vårterminen, brukar vi öppna en till avdelning i januari.

Vi tillämpar rak kö, syskonförtur samt samma regler som Umeå kommun. Ansökan är ej bindande. Vårt mål är ett erbjuda platser 5 månader före start.

Vår förskola finns på två enheter, man kan önska enhet och avdelning, skriv i så fall i kommentarsrutan. Vi försöker tillgodose önskemål och meddelar så snart vi vet vid vilken enhet och avdelning som barnet fått plats.

Har barnet något särskilt behov, skriv gärna det i kommentarer, så att vi kan planera för barnet på bästa sätt vid placering.

Söker ni för flera barn, görs en ansökan/barn.

Vid frågor, kontakta biträdande rektor för förskolan, Emilia Hennix Isling, emilia.hennix@waldorfumea.se eller 0725694390 (måndagar och torsdagar).

Ställ ditt barn i kö

vad händer på skolan?