Gymnasiet

Den pedagogiska grundtanken i undervisningen vid Umeå Waldorfgymnasium är att eleven ska växa som människa genom ämnesprogressionen under de tre gymnasieåren.

De teoretiska och de praktiskt estetiska ämnena integreras med varandra genom ämnesövergripande samarbeten.

Undervisningen sker i små grupper med unika möjligheter till en nära dialog med pedagogerna. Undervisningen inom naturämnena är forskningsnära och utgår ifrån experiment.

Det finns tre nationella program att välja på: Natur(NAWALVE), naturestet (NAWNAVE) och estet(ESWALVE).

Vårt naturestetiska program ger full NA-behörighet beroende på kursval. Naturvetenskapligtprogram ger full NA-behörighet. Vårt naturestetiska program ger full NA-behörighet beroende på kursval.

Det estetiska programmet har specialisering inom konsthantverk, bildskapande, musik och ger en bred samhällsvetenskaplig kompetens.

Utmärkande för samtliga gymnasieprogram vid Waldorf Umeå är studieresorna och projekten: Arkitekturresan till kosmopolitiska Barcelona, marinbiologiprojektet på Lovund utanför Norges kust och skogsprojektet i Västerbotten. Avslutningsklassen genomför dessutom ett större teaterprojekt, som avslutas med en offentlig föreställning i skolans teatersal.

Umeå Waldorfgymnasium ligger vackert i ett natursköntområde i arkitektritade byggnader på Backen i Umeå.

vad händer på skolan?

Till kalendern